طواف

طواف ( دومین عمل عمرہ تمتع )

کسی که برای عمره تمتع محرم شده و وارد مکه می شود، باید به نیت طواف ، هفت مرتبه به دور خانه کعبه که در مسجد الحرام است بگردد.

احکام طواف

١۔ طواف را باید از مقابل گوشه ای از کعبه که حجر الأسود (حجر الأسود: سنگ سیاه رنگ، همان سنگ مقدسی که در گوشه شرقي دیوار کعبه، با ارتفاع یک و نیم متر از سطح مسجدالحرام نصب شده است ) در آن است آغاز کند و در همان جا به پایان ببرد.

۲- خانه کعبه، در حال طواف باید در طرف چپ طواف کننده باشد، بنابر این اگر در حال حرکت رو به کعبه باشد، یا عقب عقب برود صحیح نیست.

٣- انسان باید همان طوری که همه مسلمانان طواف می کنند -بدون دقت های اهل وسوسه – طواف را از مقابل حجر الاسود شروع کند و ادامه دهد و ایستادن مقابل حجر الاسود در هر دور لازم نیست

طواف کننده باید به دور حجر اسماعيل  هم بگردد . ( حجر اسماعيل: فضایی است بین کعبه و دیواری نیم دایره به عرض حدود ۱۰ متر که از زاويه شمالي تا زاويه غربی کعبه امتداد دارد هر گاه باران بر بام کعبه ببارد، از ناودان رحمت در این فضا می ریزد اپنجا مدفن حضرت اسماعیل و مادرش هاجر و پیامبران بسیاری می باشد.)  یعنی در هنگام طواف، داخل “حجر” نرود.

۴. محدوده طواف در تمام اطراف کعبه، حد فاصل بین ” کعبه ” و ” مقام ابراهيم ” است که ۲۶/۵ ذراع (حدود ۱۳ متر) می باشد. بنابراین از طرف حجر اسماعیل این فاصله کم می شود و ۶٫۵ ذراع باقی می ماند.

۵- اگر انسان بر اثر بیماری یا پیری یا زیادی جمعیت نتواند در این محدوده طواف کند، طواف در خارج این حد اشكال ندارد.

۶۔ طواف کننده باید با طهارت طواف کند یعنی با وضو باشد و غسلی بر عهده او نباشد و نیز بدن و لباس وی پاک باشد، همانگونه که نماز می خواند.

 

طواف

 


فروش فیش حج   فیش حج تمتع

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Enter Captcha Here : *

Reload Image